Infrarød Sauna

Positive egenskaber ved brug af infrarød sauna

En behandling i en infrarød sauna kan være en givende oplevelse på mange måder. Under en behandling kan du slappe af og koble fra; høre musik, meditere eller læse, som du har lyst til. I en almindelig sauna kommer varmen fra et centralt sted. I en infrarød sauna kommer de infrarøde stråler fra carbonpladerne på saunaens vægge. Det er altså hele carbonpladen, der afgiver strålerne. På denne måde bliver overfladetemperaturen mindre end ved andre materialer så som keramik- og glasrør. Strålerne fremkommer ved, at der føres strøm igennem carbonpladerne og derved vil elektroner støde sammen med atomer: Det er energien, der opstår ved disse sammenstød, der afgiver infrarøde stråler.
Ligesom de infrarøde stråler fra solen, er strålerne i saunaen ikke farlige. I sollys er det de ultraviolette stråler, vi skal passe på og dem er der ingen af i en infrarød sauna.

Læs mere om Infrarød Sauna

Sol og kuvøsebørn

Til dagligt oplever vi infrarøde stråler fra solen. Vi kan ikke se dem, men kan mærke dem som varme. Denne varme er den samme, som vi oplever i en infrarød sauna. Varmen kan her trænge 3 – 4 cm ind i huden og opvarme knogler, muskler, led og sener på en blid og behagelig måde, uden at kroppen og huden lider overlast.
Mange har sikkert hørt om infrarøde stråler før, uden at være klar over, at det har været det, der var tale om: Infrarøde stråler bliver brugt til kuvøsebørn, nyklækkede kyllinger og smågrise under varmelampe.

Foruden at virke beroligende og afstressende har den infrarøde sauna også flere positive egenskaber, der er værd at have øje på.
De infrarøde stråler hjælper til en øget blodgennemstrømning og iltforsyning i kroppen og dette vil hjælpe og styrke den naturlige bevægelse i cellerne, der kommer til at fungere bedre, og som giver fornyet energy og en dejlig ro I kroppen.

Under en behandling vil den øgede svedmængde, (selvom der ikke er særligt varmt I kabinen grundet IF strålerne), og den øgede mængde blod der bliver transporteret rundt i kroppen, give en bedre iltningen af cellerne og få kroppen til at udskille store mængder affaldsstoffer.

Forbedret immunforsvar

Den stimulerende infrarøde varme aktiverer din krops immunforsvar, og dæmper massivt inflammation I kroppen. Inflammation er udløsende for mange sygdomme I kroppen.

Smerte- og gigtlindring

De infrarøde stråler borer sig dybt ind i musklerne og har en langvarig smertelindrende effekt. Varmen fra infrarød sauna lindrer smerte ved at udvide blodårene og derved får kroppen en bedre blodcirkulation. Dette hjælper ilten til bedre at kunne nå frem til de skadede områder i kroppen, og derved reducers smerte og samtidig bliver healingsprocessen speedet op.

Lavere blodtryk

Blodårenes udvidelse bringer blodet tættere til overfladen af huden og forøger blodcirkulationen, cirkulationen i lemmerne og blodtrykket bliver lavere. Lider du af hjertekar sygdomme vil denne sauna give samme effekt som moderat træning, uden at det belaster dit hjerte.

Cardio træning

En gruppe finske forskere har rapporteret at regulær brug af infrarød sauna hjælper med at vedligeholde blodårene i en sund og rask tilstand. Infrarød sauna kan have den samme effekt som cardio træning. En behandling på omkring 20 – 30 min svarer til omtrent ti km jogging.

Infrarød sauna er perfekt for dem, der ikke har tid til daglig motion eller mennesker, der lider af en skade, som gør, de ikke har mulighed for daglig/almindelig motion. Samtidig er saunaen perfekt til restitution efter motionstræning og er du lidt stiv I kroppen kan du opvarme før træning I saunaen.

Rensning af huden

Under behandlingen bliver huden renset og døde hudceller bliver udskiftet. Det forøger blodcirkulationen i hudens overflade. Den blide varme mindsker spændinger i ansigtet og forbedrer hudens elasticitet.

Sveden skyller bakterier ud af det yderste hudlag og af svedkanalerne. Det lindrer arvæv og gør huden mere glat og blød.

Lindrer træthed

Dyb afslapning for krop og sjæl. Infrarød varmeterapi løsner muskler og afslapper kroppen inden f.eks massage.

Solspektret af den direkte belysning kan også hjælpe mennesker, der er deprimerede og føler sig nedtrykte.

Vægttab

Det er bevist, at infrarød sauna kan hjælpe mennesker med at forbrænde kalorier.
En 30 minutters infrarød behandling kan forbrænde mellem 600-800 kalorier.
Sved er en del af den komplekse termoregulerende proces, der sker i kroppen, som forhøjer hjerterytme, hjerteydelse og stofskiftet.
Fedt bliver opløselig i vand ved 42 grader. Det er ved denne temperatur kroppen udskiller fedt og affaldsstoffer.

Kilder

Effect of Waon therapy on oxidative stress in chronic heart failure. Fujita S. m.fl. Circ J. 2011; 75(2):348-56. Epub 2010 Dec 14.
Infrared sauna in patients with rheumatoid arthritis and ankylosing spondylitis. Oosterveld FG m.fl. Clin Rheumatol. 2009 Jan;28(1):29-34. doi: 10.1007/s10067-008-0977-y. Epub 2008 Aug 7.
Waon therapy improves the prognosis of patients with chronic heart failure. Kihara T m.fl. J Cardiol. 2009 Apr;53(2):214-8. doi: 10.1016/j.jjcc.2008.11.005. Epub 2009 Jan 18.
Efficacy of Waon therapy for fibromyalgia. Matsushita K m.fl. Intern Med. 2008;47(16):1473-6. Epub 2008 Aug 15.
Repeated waon therapy improves pulmonary hypertension during exercise in patients with severe chronic obstructive pulmonary disease. Umehara M m.fl. J Cardiol. 2008 Apr;51(2):106-13. doi: 10.1016/j.jjcc.2008.01.004.
Research on Far Infrared Rays by Dr. Aaron. M. Flickstein . The Science of Far-Infrared Therapies. Dr. Toshiko Yamazaki.

Komplementær behandling

LAD OS HJÆLPE DIG

Hos AlsSund & Rask arbejder vi med patienter, der lider af akutte og kroniske lidelser. Vi har netop den nødvendige ekspertise og knowhow, som skaber rammerne for en god oplevelse med forskellige former for komplementær behandling. 

Find vej

Peter Kaads Vej 1,
Vollerup,
6400 Sønderborg