John
Ottesen

Komplementær behandler
  • Uddannet nonmedicinsk behandler, herunder akupunktur, auriculomedicin, posturologi og mindfulness.
  • Uddannet TFT-terapeut fra Triune Institute, USA, i 2013.
  • Uddannet Buteyko-instruktør fra Atemweite, Tyskland, 2013.
  • Har i mere end 30 år praktiseret i egen klinik med udgangspunkt i årsagsrelateret behandlinger og undervisning i hjælp til selvhjælp
  • Har egenerfaring fra barnsben med meditation.
  • Har mere end 20 års erfaring med meditations-undervisning af børn og voksne. Har undervist både individuelt og store grupper.
  • Har undervist ledere og personale i virksomhedsregi i meditation og mindfulness.
  • Medlem af PA-Foreningen for Praktiserende Akupunktører og er RAB-registreret.
  • Efteruddannet i Oxygen Advanced for sportsudøvere
Komplementær behandler

Center for Aktiv Sundhed

Lidt om os og hvordan vi kan hjælpe

Velkommen til AlsSund & Rask. Mit navn er John Ottesen, og jeg har arbejdet med komplementær behandling og akupunktur igennem de seneste knap 30 år.

Hvad kan jeg tilbyde
I kroppen findes et fintfølende reguleringssystem, som opretholder den indre balance. Hvis dette system bliver forstyrret på den ene eller anden måde, opstår belastende reaktioner som modvægt. Disse reaktioner er symptomer i form af kropssmerter, hovedpine, træthed osv.

Detektivarbejdet går i gang
Der hvor dit system er svagest, får du dine symptomer. Ofte vil dine symptomer selv forsvinde efter nogle dage eller uger, fordi dit eget reguleringssystem har genoprettet balancen i kroppen.

Hvis lidelsen er ved at blive eller er kronisk, er du nødt til at kigge på, hvad det er, som ”fastlåser” reguleringssystemet.

Balance er kodeordet
Det kunne være en infektion, utilstrækkelig ernæring, svingende blodsukker, stress, mekaniske forstyrrelser eller andre faktorer, som nødvendigvis må afdækkes og elimineres for at genoprette balancen i kroppen. Nogle gange er det nødvendigt, du selv er aktiv i processen i form af for eksempel ændrede kostvaner, motion eller bearbejdning af følelsesmæssigt stress.

Dit liv og mine værktøjer = et bedre liv
Det er, hvad jeg kan tilbyde i sundhedscenter AlsSund & Rask. Jeg bruger forskellige værktøjer, som kombineres efter behov. Det kunne være akupunktur, ledmanipulering, massage,  auriculoterapi/medicin, øreakupunktur posturologi, madtest, samt undervisning og øvelser. Teknikkerne bliver kombineret alt efter behov, for derved at give de bedste betingelser så dit reguleringssystem kan genfinde sin balance.

Patienthistorier

Læs nogle af vores glade patienters historier

40, fed og færdig?

Min kamp mod overvægten

Her er en af mine patienter som har fulgt vægttabsprogrammet. Han har kreeret denne video under forløbet. 

 

» Se video

Vickys morfar: Livet er det stærkeste stof

Vicky

I dag er Vicky en glad kvinde, der er på mod de 24 år. Hun bobler af energi og overskud og humøret er smittende højt.

“Jeg har det bare helt fantastisk nu og det kan jeg takke John Ottesen fra Als Sund & Rask for”, siger Vicky til SønderborgNYT. Det er ikke mange uger siden Vicky gik fra at have en hverdag fyldt med smerter og til at være helt på toppen og aktiv i fitnesscentret.

“Dengang jeg var 16 år fik jeg pludselig stærke smerter i maven og blev kørt på sygehuset, hvor lægerne skar mig op i den tro, jeg havde blindtarmsbetændelse. Men de så med det samme, at det handlede om betændelse i andre tarme”, siger Vicky. Lægerne syede hende sammen og gav smertelindrende.

“Siden den dag har jeg været ramt af forstoppelse, der ind imellem har givet så stærke smerter, at jeg måtte lægge mig med sammenbidte tænder i fosterstilling. Det gjorde bare helt vanvittigt ondt og lægernes eneste svar var morfin”, siger hun.

Når læger giver smertestillende, helbreder det ikke noget som helst, så der blev også lavet en masse undersøgelser i Sønderborg, Aabenraa, Kolding og Aarhus. Og det de mange undersøgelser havde tilfælles var, at de ikke gav et svar på, hvorfor Vicky ikke kunne slippe af med sin forstoppelse og de smerter, der i perioder vendte tilbage.

“Selv på dage uden smerter fyldte sygdommen alt. Jeg gik jo og gruede for, hvornår de kom igen næste gang”, siger Vicky.

Klog morfar

I Vickys liv er der en morfar, der har det med at sige kloge ting.

Det kræver visdom at bruge viden på den rigtige måde.

Det kræver visdom at bruge viden på den rigtige måde.

“Livet er det stærkeste stof, sagde min morfar, da jeg takkede nej til mere medicin og morfin”, siger Vicky, der ikke ville tage piller, som alligevel ikke hjalp hende. Familien ringede heller ikke længere til Lægevagten eller sygehusene.

“Det nyttede jo ikke noget”, siger Vicky, der trods smerterne klarede at blive uddannet til frisør og også klarede andre jobs.

“Det lykkedes mig kun takket være dejlige og forstående kolleger”, siger Vicky.

Nåle og rigtig kost reddede mig

“Det er et par måneder siden jeg opsøgte John Ottesen og det er det allerbedste, jeg har gjort. Han forklarede mig, hvordan min kost virker på min krop, måle mig i øret og satte nogle nåle”, siger Vicky, der forlod Als Sund & Rask med moderate smerter, der var væk den efterfølgende dag.

Vicky har været gennem bare fire behandlinger hos John Ottesen og det hele kører supergodt.

“Jeg er medicinfri og spiser godt, uden at jeg bliver oppustet og i dag kan jeg gå med cowboybukser”, siger hun. Det har ellers været umuligt, fordi cowboybukser sidder stramt i taljen.

Så enkelt er det

Det er slet ikke tilfældigt, at John Ottesen kan hjælpe Vicky og en masse andre mennesker. Han er en supergod akupunktør og så har han en anden tilgang til sygdom end lægerne har.

“Jeg kigger efter årsagen til problemerne, smerterne eller sygdommen og så går jeg ind og fjerner årsagerne”, siger John Ottesen, der også kan hjælpe overvægtige på en måde, så de stadig kan spise lækker mad – men uden at vokse i diameter. Hjælpe diabetespatienter – enten helt af med sygdommen eller væsentligt ned i insulinforbruget.

John Ottesen arbejder med alternative metoder og kost. Meget af det, der ikke kan dokumenteres og skrives i lange journaler – men til gengæld har han en virkelig lang række tidligere patienter, der allesammen er blevet sygdoms- eller smertefri.

Vicky tror ikke længere på læger og sygehuse.

Vicky tror ikke længere på læger og sygehuse.

“Jeg kiggede på Vickys tunge, fordi den afslører, hvad der sker i organerne og så satte jeg nåle ud fra det, som jeg så”,

siger John Ottesen. Nåle og en kostomlægning er alt, der skal til, når Vicky vil have et aktivt liv med masser af overskud og energi til både fitness og jobbet på Bosager. Og bedst af alt er, at fremover skal Vicky blot holde sine kostplaner, så slipper hun for en genudsendelse af de syv år med smerter.

“Jeg var så dum, jeg troede på lægerne, der jo ikke kunne hjælpe”, siger Vicky. I dag er hun superglad for, hun fandt frem til John Ottesen.

“Hans indsats gør jo, at jeg har fået et liv”, siger Vicky, som tror fuldt og fast på, at John Ottesen gav hendes krop muligheden for, at den kunne helbrede sig selv.

“Livet er det stærkeste stof”, sagde hendes morfar.

» Læs historien

Willi har gået Ketovejen sammenmed sin kæreste

Willi Wolff

Efter en del behandlinger ved John Ottesen, fortalte han mig om KETO. Han viste mig resultaterne på ham selv, samt fortalte, hvad det kan gøre på kroppen. Jeg tænkte, kan han, så kan jeg også.


Hjemme fortalte jeg min kæreste om det. Hun var nysgerrig og efter et møde mere med John, startede vi med KETO.

 

Efter få uger havde jeg ingen problemer med maven mere. Jeg har i mange år været plaget af mange toiletbesøg pga. diarre. Ingen sure opstød, ingen halsbrand, ingen uro og oppustet mave mere. Alle symptomerne er pist væk. 

På tre uger tabte jeg 8 kg. uden at sulte. Det er fantastiske KETO- retter man kan lave. Meget velsmagende.

 

Min kæreste døjede også meget med oppustet mave samt meget tit problemer med forstoppelse. Hun har tabt sig 10 kg. på seks måneder. Nu hvor vi er på KETO, er morgenmaden overflødig, og blodsukkeret er stabilt hele dagen. 

Vi spiser frokost og aftensmad, fordi vi ikke er sultne.

Inden KETO havde vi ofte en “sød tand”. Denne trang til sukker er væk.

 

Vi har fået god hjælp og inspiration af John, og kan virkelig anbefale det. Vær nysgerrig og giv det et forsøg. Hvad har du at miste?

» Læs historien

Smerter & 25 daglige toiletbesøg gjorde livet surt

Thomas Jensen

Thomas Jensen frygtede at få en stomi og var så bitter over, at han var diagnostificeret med en tarmsygdom, at han skrev et opslag på facebook. Det ændrede hans liv.

Sønderborg: Thomas Jensen er sund, rask, slank og smilende. Da han fortæller ugeavisen, at han er alenefar til to børn på 14 og 17 år, får vi lidt af et chok, for vi har skudt den selvstændige vinduespudser og amatørmusiker til at være et sted mellem 28 og 30 år. Men han er 37.

 

Det gik utroligt hurtigt – jeg gik fra 25 toiletbesøg om dagen til en normal tarmfunktion og et besøg om dagen på tre uger. I løbet af halvanden måned tabte jeg 14 kilo.

 

Det er vanskeligt at tro, at Thomas Jensen en gang var meget syg og at han også har haft en periode i sit liv, hvor han vejede for meget, for det ligger så langt fra den raske og slanke mand, der sidder over for ugeavisen i hyggehjørnet hos Alssund & Rask. Her fortæller han sin historie.

Selvstændig som 20-årig

Thomas Jensen blev selvstændig vinduespudser som 20-årig, og han har i en periode arbejdet som socialpædagog ved siden af jobbet. Han er også guitarist og tager ofte ud og spiller til suppe, steg og is arrangementer i en duo, der ikke har et navn.

For fem til seks år siden droppede Thomas Jensen cigaretterne. Han indgik et væddemål med en “colaholiker” – de to skulle holde sig fra cigaretter og cola i seks måneder. Ellers skulle der betales 1000 kroner. Begge klarede de seks måneder, men dag et efter de seks måneder genoptog colaholikeren sin last, mens Thomas holdt sig fra cigaretterne.

Men i perioden på de seks måneder tog Thomas Jensen på. Han spiste mere og han spiste mere forkert efter rygestoppet. Vægten gik fra 65 til 78 kilo på et par år, og det var en alt andet end begejstret Thomas, der kiggede på sig selv i spejlet.

– Sådan har jeg jo aldrig set ud, tænkte han.

Hyppige toiletbesøg

Synet af den overvægtige krop var dog ikke det eneste, som ikke behagede Thomas Jensen. Han begyndte også at have blodig diarré og hyppige toiletbesøg. Af og til skulle han 20 til 25 gange om dagen, og det var ikke altid, at han nåede ud på toilettet. Det var virkelig noget, som hæmmede den selvstændige vinduespudser.

Han fik også smerter i hele kroppen – især i maven og leddene.

– Jeg gik til lægen, og her sagde man, at jeg ikke kunne gøre noget. Så kom jeg i et to dages skoleforløb på Esbjerg Sygehus, hvor jeg mødte andre med sygdommen, fortæller Thomas Jensen.

Han fik stillet diagnosen colitis ulcerosa, der er en kronisk tarmsygdom. Thomas Jensen havde hele tiden haft sygdommen, men den blev “fodret”, da han begyndte at spise mere og mere forkert, siger han. Udsigten var, at han skulle tage en stikpille om dagen for at dæmme op for de mange toiletbesøg – den virkede kun nogle gange – og der blev også talt om binyrebark. Hvad der ikke blev talt om, var helbredelse.

Den forbandede sygdom

Thomas Jensen var ikke glad, og en dag skrev han et opslag på Facebook om “den forbandede sygdom”. Det så John Ottesen fra Alssund & Rask, og han ringede.

– Jeg kendte John og kunne straks huske ham, for han havde hjulpet mig med en diskusprolaps 20 år forinden. Mit inflammationstal var jo 5000, så det så skidt ud – jeg var klar med det samme.

Thomas Jensen kan ikke rigtigt sige, hvad hans forventninger var, da han besøgte Alssund & Rask første gang, men han var klar til at lytte og være åben – og til at yde en indsats.

– Det gik utroligt hurtigt – jeg gik fra 25 toiletbesøg om dagen til en normal tarmfunktion og et besøg om dagen på tre uger. I løbet af halvanden måned tabte jeg 14 kilo.

Lærte at meditere

I Alssund & Rask fik Thomas Jensen en særlig boullion, oreganoolier, stærk zink og noget til at styrke tarmfloraen. Med fulgte en kostplan bestående af kød fra græssende dyr, sunde olier og sund fedt. Men det havde også stor betydning for Thomas Jensen, at han lærte at meditere – han fandt nu en ro både mentalt og fysisk.

– I stedet for hele tiden at bedømme og vurdere, lærte jeg at betragte og beskue, og jeg fulgte Johns keto. Det gør jeg stadig, og det betyder, at der kan gå 15 til 19 timer, hvor jeg ikke spiser. Der er jo ingen grund til at spise, når jeg ikke er sulten.

Kuren betyder blandt andet, at man skal undgå færdigretter, sukker, mel og korn – og det kan være vanskeligt. Det var heller ikke let at komme i gang med keto, for sukkertrangen i rensningsprocessen var enorm. Det var som verdens værste influenza, siger Thomas Jensen.

Hvis han i dag kommer til at træde ved siden af kuren, kan det betyde ubehag og at han føler sig oppustet. Energiniveauet falder også.

John Ottesen hævder, at Thomas Jensen ikke har en kronisk sygdom. Det, han havde, var en funktionsforstyrrelse, og Thomas Jensen er blot endnu et eksempel på, at der gives medicin til personer, som godt kan leve uden, siger John Ottesen.

Datter tabte 10 kilo

– Hvad siger dine børn til keto? Min datter gik med, for hun ville gerne tabe sig op til sin konfirmation. Det gjorde hun også – 10 kilo på seks måneder, siger Thomas Jensen, der gentagne gange fortæller, hvor glad han er for sit liv i dag med et i stedet for 25 daglige toiletbesøg.

» Læs historien

Tabte 30 kilo

Thomas Steen

Det her er noget af det letteste, jeg har prøvet, siger Thomas Steen, der har været tre måneder i hænderne på Alssund & Rask.Sønderborg: Dagen før juleaften 2019 sad Thomas Steen alene i stuen og var trist og eftertænksom. Børnene og hustruen var gået i seng, og han så lidt fjernsyn. Tankerne kredsede om den kommende 40 års fødselsdag og om kropsvægten på godt 130 kilo. Den 39-årige musiklærer på Ahlmannskolen kunne ikke lade være med at tænke på, at han passede ind under den der med 40, fed og færdig.

Så besluttede han sig til endnu en gang at gøre et forsøg på at tabe sig. Han havde adskillige forsøg bag sig – men de endte alle med, at han købte pizza og tog på igen.

Men denne gang skulle det være anderledes, og de første måneder tabte han otte kilo. Ikke meget, men det gik dog den rigtige vej. Men så skete der noget, som forandrede Thomas Steens liv. Han blev gennem ugeavisen udvalgt til et tre måneders forløb hos Alssund & Rask i Vollerup, og han har siden februar været en meget dygtig “elev” og fulgt alle de anvisninger, indehaveren af sundhedscentret John Ottesen har udstukket. Derfor har der været mærkbare fremskridt – fremskridt som ikke en gang coronakrisen med forbud mod at træne i centret har kunne spænde ben for.

Lige over 100

De første fem uger gik vægten fra 124,6 til 114,6 og ved seneste vejning stoppede nålen på 100,5 kilo. Målet var at komme under 100 kilo, men taget i betragtning, at centret har været lukket og at det har været forbudt at komme til træning, så er både John Ottesen og Thomas Steen meget tilfredse.

– Vi har haft tre til fire sessions på Messenger, jeg har fået akkupunktur og lært at meditere. Jeg har også lært at trække vejret rigtigt gennem næsen – om natten taper jeg munden til. Hjemme har jeg trænet lidt og taget armbøjninger. Selv om det ikke er det samme som at komme her i centret, så kan jeg mærke en forskel på mine muskler. Jeg er stærkere, og jeg kan gøre meget mere, siger Thomas Steen, der dog ikke er i tvivl om, at den største del af æren for fremskridtene skal placeres i kosten.

Nu spiser han hverken frugt, brød, pasta, ris, sukker eller kartofler. Det har gjort, at trangen til mad er reduceret. Da Thomas Steen spiste som de fleste andre danskere, kunne han godt få lyst til mad kort tid efter at han havde spist. Den trang er helt forsvundet, og sædvanligvis spiser han kun to gange om dagen – til middag og til aften. Om morgenen nøjes han med kaffe. Det er også sket, at han har spist aftensmad, sprunget en dag over og så først spist dagen efter til middag.

– Hvorfor spise, når jeg ikke er sulten, spørger Thomas Steen retorisk – og John Ottesen tilføjer, at hans “elev” har en stor “madpakke” (fedtreserver), som han spiser af.

Othelloen fristede ikke

Thomas Steen synes ikke, at han lider afsavn, for han spiser, når han er sulten. På tallerkenen kan der være kød, fisk, grøntsager, som vokser over jorden, og andet lækkert – og der er fløde i kaffen. Men lysten til det usunde er helt forsvundet – faktisk har han prøvet at sidde sammen med lærerkollegerne på Ahlmannskolen tæt op ad en othellolagkage uden at blive fristet. Han havde slet ikke lyst til at smage kagen.

– Det er jo helt anderledes, end jeg er vant til – det her er noget af det nemmeste, jeg har prøvet, og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg fik muligheden for at komme i gang, siger Thomas Steen.

– På mig virker det opkvikkende ikke at spise. Jeg er meget mere fysisk aktiv i frikvartererne og kan jagte børnene for sjov. Jeg har også spillet tennis for første gang i 10 år – det er ikke så lang tid siden, jeg fik væskefyldte og ømme knæ, når jeg bevægede mig rundt på banen, siger Thomas Steen.

Den 39-årige lærer har også lægens ord for, at alt er – som han udtrykker det – pico bello. En blodprøve viste, at det eneste, der manglede, var lidt d-vitamin. Thomas Steens blodtryk er også faldet fra 142 over 82 til 124 over 74 og han har fået lov til at halvere den medicin, han indtager mod for højt blodtryk. Blodtrykket er nu formalt, men lægen synes lige, at tiden skal ses an, før den sidste del stilles tilbage i skabet.

Det er jo helt anderledes, end jeg er vant til – det her er noget af det nemmeste, jeg har prøvet, og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg fik muligheden for at komme i gang.

Skifter garderobe

– Har du slet ikke noget at brokke dig over efter disse tre måneder?

– Jo, det er dyrt at skifte min garderobe ud. Jeg er gået til til tre buksestørrelser ned og med hensyn til t-shirt, er jeg gået fra 3XL til XL – og jeg skal snart endnu en størrelse ned, siger Thomas Steen, der også er lidt ked af, at hans hud på grund af det hurtige vægttab er blevet slap.

– Men det er jo min egen skyld, at det er sådan, siger Thomas Steen.

John Ottesen supplerer med at sige, at huden med tiden vil trække sig noget sammen.

Thomas Steen lægger ikke skjul på, at det har været grænseoverskridende for ham at stille op og fortælle om sin overvægt og se billeder i avisen og på nettet. Men han har bidt det i sig, fordi han gerne vil inspirere andre.

– Når jeg kan gøre det, så kan andre også. Det er mit håb, at andre lader sig inspirere af min historie, og jeg kan kun anbefale, at man kommer herud til John Ottesen. Her bliver man modtaget som man er, og der er en hjemlig atmosfære, siger Thomas Steen, der ikke lægger skjul på, at det også har været en motivationsfaktor, at ugeavisen skriver om forløbet. Det ville ikke være rart at måde op til vejning efter 90 dage og så bare have tabt to kilo, siger han.

– Nu er dine tre måneder ovre – hvad skal der nu ske?

– Jeg melder mig ind og fortsætter med at spise og træne.

– Så hvis jeg kontakter dig om et år, så er du i superform.

Thoms Steen tænker sig om i lang tid og siger så, at han har tabt sig mange gange og er så faldet i igen. Han er temmelig sikker på, at han denne gang ikke vender tilbage til de dårlige vaner – men noget løfte giver han ikke.

» Læs historien

Øjenlidelse

Verner Hansen

Verner har grøn stær på højre øje, som det hårdest ramte. Han skal have fornyet sit kørekort i år, og da han læser om behandlingen af AMD med akupunktur i Sønderborg Ugeavis, er han slet ikke i tvivl.

Det skal prøves, tænker han. Verner fortæller, at hans nye briller ikke rigtigt passer ham længere efter behandlingen – især læsefeltet er blevet tåget at kikke igennem, fordi synet er blevet så meget bedre. Så han overvejer et nyt sæt briller. Verner tager brillerne af, og siger at han kan se alt igen. Han tager sin lille lommebog frem og viser, at han kan se alle de bittesmå tegn for f.eks. fuldmåne og de bittesmå ord. Han fortæller, at det har hjulpet så fint på øjnene, han får mere lys ind i sine øjne, føler han. Og han kan se længere væk, end før behandlingen.

En af de bedste ting, der er sket for Verner efter behandlingen er, at han beholder sit elskede kørekort.

Han vil derfor, hvis situationen opstår igen, klart vælge akupunkturbehandling. Hans erfaring er, at det har gjort en mærkbar forskel, og han har allerede anbefalet det til en fra Kegnæs, fortæller han. På spørgsmålet om, han også vil ofre de samme penge på en fornyet behandling, er han ikke spor i tvivl. Det vil jeg, slutter en glad Verner. 

Til historien hører, at patienten måles hos en optometrist inden behandling påbegyndes. Så sættes akupunkturbehandlingen i gang. Efter fjorten dage opmåles patients syn igen. Er der fremgang i synet, fortsættes akupunkturbehandlingen. Når forløbet er færdigt, opmåles patienten igen hos optometristen. Herefter sker det ofte, at brilleglassene må udskiftes, således patienten oplever det bedste synsresultat.

» Læs historien

Øjenlidelse

Carsten Boye

Carsten har grøn stær på venstre øje og har haft en lille blodprop i det højre øje, hvor der så efterfølgende har været en blodansamling, der gav nedsat syn.


Opmålingen af øjnene viser inden akupunkturbehandlingen 25 % syn på det venstre øje og 52 % syn på det højre. Nu – efter fjorten dages intensiv behandling med akupunktur – er der foreløbig målt 38 % på venstre øje og hele 95 % på det højre øje. Foreløbig, fordi Carsten er i et opfølgende forløb, som ofte giver flere procenter, da akupunkturen regenerer synscellerne.
Selve behandlingen har Carsten læst om i den lokale ugeavis. Og da hans kone skubber lidt til ham for at gå i behandling, tager han beslutningen om at prøve. Især lægger Carsten vægt på, at tilbuddet hedder: hvis ingen effekt, ingen betaling. Det er faktisk nøjagtigt det, der får ham til at prøve behandlingen, for som han siger, så kommer det ikke til at koste ham noget, kun den tid, har bruger, hvis ikke der er effekt.
Det bedste er det forbedrede syn, forklarer Carsten og giver et par eksempler: han bor på den tidligere Solo-grund,

og når han står og kikker ud af vinduet, har han opdaget, at han igen kan se flagstangen i tårnet på kasernen. Derforuden kan han uden særlig anstrengelse læse undertekster på TV.
Carsten har den holdning, at han gerne deler sin syns-solstråle-historie med andre, og så må de selv beslutte, hvad de vil gøre. For som han siger, det er vel den bedste markedsføring, man kan give. At det virker for ham.

Til historien hører, at patienten måles hos en optometrist inden behandling påbegyndes. Så sættes akupunkturbehandlingen i gang. Efter fjorten dage opmåles patients syn igen. Er der fremgang i synet, fortsættes akupunkturbehandlingen. Når forløbet er færdigt, opmåles patienten igen hos optometristen. Herefter sker det ofte, at brilleglassene må udskiftes, således patienten oplever det bedste synsresultat.

» Læs historien

Hofte og bensmerter

Annemarie

Patienten modtog behandling af komplementærbehandler John Ottesen, Alssund & Rask for hofte og bensmerter. Disse symptomer skyldtes en kraftig skævhed i kroppen af blandt andet en fejlstilling i foden.

”Jeg har igennem en periode haft det dårligere og dårligere i benene. Mange gange vænner man sig til, at når man når min alder, så sætter skavankerne ind, og det må man leve med. Men jeg har besluttet en gang for alle, det vil jeg ikke acceptere. Så da jeg så klinikken Alssund & Rask på en kort spadseretur, ville jeg ringe til dem. Men der var hele tiden optaget, så jeg måtte liste derhen.”

Annemarie fortæller, at hun i den grad har haft problemer med ben og hofte. Hun har gennem en periode fyldt sig med smertestillende tabletter. 

Om natten var det helt galt og gik ud over søvnen og dermed humøret, som blev mere og mere sort. Derfor var beslutningen let – der skulle ske noget nu. Jeg fik en undersøgelse af komplementærbehandler John, som er en stille og rolig mand,” fortsætter Annemarie og fortæller om, hvordan et par akupunktur-nåle gjorde hele forskellen. Efter kun to behandlinger med nåle i ører, tæer, ankler og knæ er alle smerter blæst væk. Væk er også det dårlige humør, og de nu smertefri ben har sendt Annemarie på tur til Aarhus, hvor hun har besøgt børn og børnebørn og travet Aarhus tynd. Dette kunne lade sig gøre, fordi fodstillingen også blev rettet hos Alssund & Rask.

”Jeg kan godt fortælle dig, kommer der noget igen, så vil jeg først prøve akupunktur hos John, det gør overhovedet ikke ondt i forhold til de mange smerter, jeg gik i konstant. Nej, det her er noget af det bedste, jeg har gjort,” slutter Annemarie.

» Læs historien

En hånd I klemme

Brian

Brian, hvis efternavn er kendt af redaktionen, er fra Sønderborg og fortæller.


 

“Jeg kom til AlsSund & Rask af en helt anden årsag. Men for 2½ år siden væltede jeg med min beachboogie – mooncar. Det gav 13 brud i højre hånd og fingre. Jeg blev lynhurtigt sendt på operationsbordet og fik sat ståltråd i hånden – sener skulle hentes højt oppe i armen. Nu var jeg nervøs for, hvordan mit liv som højrehåndet ville udarte sig. Jeg var igennem en opslidende genoptrænings-periode med omskoling, da jeg inden ulykken arbejdede i et køkken.

I en konsultation falder talen på Brians højre hånd, som efterhånden er begyndt at være stiv og temmelig umobil. John Ottesen foreslår akupunktur, for at fjerne inflammation, gøre arvævet blødere og generelt højne fingrenes mobilitet. Brian kan ikke bøje fingrene ind mod håndfladen længere. Han er også ved at være træt af, at han dårligt kan få den hånd i lommen. Så han er ikke tvivl, det skal prøves.

“Jeg har været i akupunktur en gang og se lige her,” siger Brian og fortsætter: “En gang og nu kan jeg allerede få to fingre bøjet ind mod håndfladen – det er så vildt,” smiler Brian og tøver ikke med at fortælle, at dukker andre skavanker op, trods hans unge alder, så er akupunktur et naturligt valg fra hans side.

» Læs historien

Tims historie

Tim

40 minutter ændrede mit liv for bestandigt.” sådan siger tim, som I sin tid kontaktede alssund & rask på grund af angstanfald. Tims efternavn er kendt af redaktionen.

Han fortæller om dage, hvor end ikke kaffen blev i koppen, sådan rystede han. Om alle pillerne, der var en fast bestanddel af dagligdagens trummerum. Om de voldelige episoder, der opstod i kølvandet på alt for mange øl i nattelivet. Men det er alt sammen slut nu.

Tim fortæller, at han går til Alssund & Rask på en vens opfordring. Behandler John Ottesen vil gerne se, om han kan hjælpe Tim. Sammen lægger de en slagplan, hvori lys-frekvensbehandling indgår. Efter fire behandlinger tror Tim ikke sine egen øjne – han har det så godt, at han næsten dropper pillerne.

 

Kun i helt sjældne situationer, kan han blive nødt til at tage en pille.

Da Tim kommer til Alssund & Rask har han meget små forventninger, om end nogle overhovedet til, at det vil hjælpe. Men som Tim udtrykker det, så fatter han ikke, hvad der er sket. Efter et liv i piller, og evig angst, er han nu en glad mand, der oveni købet også er stoppet med at ryge. For som Tim siger, at når nu det hele går så godt, så hvorfor ikke også stoppe med at ryge.

Nu kan han tænke på de ting, han beskriver som forfærdelige, uden at føle angst. Uden at gribe til piller eller øl eller vold. 
 ”Mit liv er perfekt, det er utroligt – jeg fatter ikke, hvad der er sket. Alt går bare så godt nu,” siger Tim og slutter: ”Møder jeg nogen, der går og døjer med noget som mig, ja – så siger jeg bare, at de skal kontakte John.”   

» Læs historien

Slap af med sine dårlige knæ

Anders

Læs hans mail til John her.Hej. Jeg var hos dig i påsken pga. tilbagevendende problemer med store smerter rundt om højre knæ, og ugen før var der også problemer med venstre knæ.

Du mener så jeg har mælke-allergi – jeg dropper mælkeprodukter – og taber ca. 3 kg den første uge.
I denne uge drak jeg 1/4l mælk tirsdag aften og troede knæet ville brække af onsdag eftermiddag, kunne næsten ikke støtte på det og slet ikke bøje det.
Knæet gør nu mindre og mindre ondt, og jeg har tabt næsten 5 kg – den søde tand er også meget mindre dominerende 🙂
På Jysk – det er it så reng enda
Mvh Anders

» Læs historien

Daniella smiler igen

Daniella

En ung pige på kun 17 år, kommer I alssund & rask, efter at hun I fire år, stort set har været plaget af kronisk hovedpine. Lægen kunne ikke forklare hendes voldsomme hovedpiner. Henvisningen til neurologerne på sygehuset afklarede heller ikke nogen årsag. Daniella var igennem en smertelig ventetid, hvor hun – som hun selv udtrykker det – var rigtig bange for, om der var noget helt galt med hende.

Fra mund til mund
En arbejdskollega til Daniellas mor har været hos John Ottesen i behandling og er begejstret for hans komplementære tilgang til en egentlig udredning. Daniellas mor er ikke sen til at tage beslutningen, og for kun tre uger siden, så John Ottesen Daniella for første gang til behandling.

Det har ingen tidligere kunnet fortælle 
Hurtigt ser John, at Daniella har et par posturologiske komplikationer i skelettet. Disse afhjælper han straks, og den unge kvinde mærker forbedringen hurtigt. Talen falder på alle de belastende hovedpiner, og den erfarne behandler kaster et blik på hendes underarme. De er lilla-marmorerede, og John spørger, om han må lave et par tests for at afdække, om Daniella er mælkeintolerant. Hvis det er tilfældet, betyder det farvel til mælk og mælkeprodukter. 
Og Daniella er mælke-intolerant, viser samtlige tests entydigt.

Hurra – jeg lever
Efter kun en uge uden mælkeprodukter kan Daniella storsmilende berette om en hverdag, hvor hovedpine i hvert fald ikke er på menuen. Hun har informeret sin efterskole, således at køkkenet også kan lave den kost til hende, der tilgodeser intolerancen. John Ottesens vurdering er, at hun om ca. ½ år vil være i stand til at genoptage sin lyst til mælk, hvis det er det, hun fortsat har lyst til. Men kun i en begrænset mængde. Da vil intolerancen være dalet i kroppen, er hans vurdering. De posturale ubalancer er også noget, egen regulation vil få sat på plads, dog via et par simple værktøjer.

”Du må meget gerne fortælle andre om min dejlige oplevelse,” storsmiler en kæk ung pige, der igen har fået mod på alle dagens gøremål – nu uden hovedpinepiller. 
”For tænk, hvis der er andre, der går og døjer som jeg, så skal de altså bare vide, hvor nemt det er at få styr på det. Jeg har kun været til en behandling, så kunne jeg allerede mærke forandringerne.”

Vilje er også et godt råd
Daniellas mor fortæller, at hun havde forsøgt sig med alle de gængse gode råd til datteren, både mere frisk luft, mere vand og så videre. Hun er tydeligt imponeret af sin datter, som helt holder sig fra alle mælkeprodukter uden at kny. ”Hun er bare så dygtig,” siger en tydeligvis lettet mor.

» Læs historien

Oplevede en fantastisk forandring

René

Læs hans mail til John her.Kære John! Jeg vil blot meddele dig, at jeg er så glad, lykkelig og taknemmelig over, at jeg har deltaget i et forløb hos dig.

Det har taget noget tid at komme frem til, hvad du nævnte ville ske, men jeg er der nu og det bliver hele tiden bedre?
Jeg vågner før vækkeuret ringer, og jeg er frisk og sprudlende og fuld af virketrang og virkelyst, så tusind tak!Jeg mediterer dagligt og jeg er vild med det, og hvad det gør. Jeg kan slet ikke undvære det:-)De Bedste Hilsner, og TAK!
-René

» Læs historien

Komplementær behandling

LAD OS HJÆLPE DIG

Hos AlsSund & Rask arbejder vi med patienter, der lider af akutte og kroniske lidelser. Vi har netop den nødvendige ekspertise og knowhow, som skaber rammerne for en god oplevelse med forskellige former for komplementær behandling. 

Find vej

Peter Kaads Vej 1,
Vollerup,
6400 Sønderborg