Slide background
SØNDERGADE 3, 8464 GALTEN | TLF: 88943567 | EMAIL: INFO@STROGSALONEN.DK | DESIGNET AF BUSINESS SOLUTION

Velkommen til

AlsSund & Rask

Slide background
SØNDERGADE 3, 8464 GALTEN | TLF: 88943567 | EMAIL: INFO@STROGSALONEN.DK | DESIGNET AF BUSINESS SOLUTION

Velkommen til

AlsSund & Rask

Patienthistorier


Øjenlidelser

 

Verner Hansen, 84 år - Grøn stær

Verner har grøn stær på højre øje, som det hårdest ramte. Han skal have fornyet sit kørekort i år, og da han læser om behandlingen af AMD med akupunktur i Sønderborg Ugeavis, er han slet ikke i tvivl.

Det skal prøves, tænker han. Verner fortæller, at hans nye briller ikke rigtigt passer ham længere efter behandlingen – især læsefeltet er blevet tåget at kikke igennem, fordi synet er blevet så meget bedre. Så han overvejer et nyt sæt briller. Verner tager brillerne af, og siger at han kan se alt igen. Han tager sin lille lommebog frem og viser, at han kan se alle de bittesmå tegn for f.eks. fuldmåne og de bittesmå ord. Han fortæller, at det har hjulpet så fint på øjnene, han får mere lys ind i sine øjne, føler han. Og han kan se længere væk, end før behandlingen.

En af de bedste ting, der er sket for Verner efter behandlingen er, at han beholder sit elskede kørekort.

Han vil derfor, hvis situationen opstår igen, klart vælge akupunkturbehandling. Hans erfaring er, at det har gjort en mærkbar forskel, og han har allerede anbefalet det til en fra Kegnæs, fortæller han. På spørgsmålet om, han også vil ofre de samme penge på en fornyet behandling, er han ikke spor i tvivl. Det vil jeg, slutter en glad Verner. 

Til historien hører, at patienten måles hos en optometrist inden behandling påbegyndes. Så sættes akupunkturbehandlingen i gang. Efter fjorten dage opmåles patients syn igen. Er der fremgang i synet, fortsættes akupunkturbehandlingen. Når forløbet er færdigt, opmåles patienten igen hos optometristen. Herefter sker det ofte, at brilleglassene må udskiftes, således patienten oplever det bedste synsresultat.


Carsten Boye, 71 år - Grøn stær

Carsten har grøn stær på venstre øje og har haft en lille blodprop i det højre øje, hvor der så efterfølgende har været en blodansamling, der gav nedsat syn.

Opmålingen af øjnene viser inden akupunkturbehandlingen 25 % syn på det venstre øje og 52 % syn på det højre. Nu – efter fjorten dages intensiv behandling med akupunktur - er der foreløbig målt 38 % på venstre øje og hele 95 % på det højre øje. Foreløbig, fordi Carsten er i et opfølgende forløb, som ofte giver flere procenter, da akupunkturen regenerer synscellerne.
Selve behandlingen har Carsten læst om i den lokale ugeavis. Og da hans kone skubber lidt til ham for at gå i behandling, tager han beslutningen om at prøve. Især lægger Carsten vægt på, at tilbuddet hedder: hvis ingen effekt, ingen betaling. Det er faktisk nøjagtigt det, der får ham til at prøve behandlingen, for som han siger, så kommer det ikke til at koste ham noget, kun den tid, har bruger, hvis ikke der er effekt.
Det bedste er det forbedrede syn, forklarer Carsten og giver et par eksempler: han bor på den tidligere Solo-grund,

og når han står og kikker ud af vinduet, har han opdaget, at han igen kan se flagstangen i tårnet på kasernen. Derforuden kan han uden særlig anstrengelse læse undertekster på TV.
Carsten har den holdning, at han gerne deler sin syns-solstråle-historie med andre, og så må de selv beslutte, hvad de vil gøre. For som han siger, det er vel den bedste markedsføring, man kan give. At det virker for ham.

Til historien hører, at patienten måles hos en optometrist inden behandling påbegyndes. Så sættes akupunkturbehandlingen i gang. Efter fjorten dage opmåles patients syn igen. Er der fremgang i synet, fortsættes akupunkturbehandlingen. Når forløbet er færdigt, opmåles patienten igen hos optometristen. Herefter sker det ofte, at brilleglassene må udskiftes, således patienten oplever det bedste synsresultat.


Andre historier

 

Hofte og bensmerter

Patienten modtog behandling af komplementærbehandler John Ottesen, Alssund & Rask for hofte og bensmerter. Disse symptomer skyldtes en kraftig skævhed i kroppen af blandt andet en fejlstilling i foden.

Annemarie, Sønderborg fortæller her:
”Jeg har igennem en periode haft det dårligere og dårligere i benene. Mange gange vænner man sig til, at når man når min alder, så sætter skavankerne ind, og det må man leve med. Men jeg har besluttet en gang for alle, det vil jeg ikke acceptere. Så da jeg så klinikken Alssund & Rask på en kort spadseretur, ville jeg ringe til dem. Men der var hele tiden optaget, så jeg måtte liste derhen.”

Annemarie fortæller, at hun i den grad har haft problemer med ben og hofte. Hun har gennem en periode fyldt sig med smertestillende tabletter. 

Om natten var det helt galt og gik ud over søvnen og dermed humøret, som blev mere og mere sort. Derfor var beslutningen let – der skulle ske noget nu. Jeg fik en undersøgelse af komplementærbehandler John, som er en stille og rolig mand,” fortsætter Annemarie og fortæller om, hvordan et par akupunktur-nåle gjorde hele forskellen. Efter kun to behandlinger med nåle i ører, tæer, ankler og knæ er alle smerter blæst væk. Væk er også det dårlige humør, og de nu smertefri ben har sendt Annemarie på tur til Aarhus, hvor hun har besøgt børn og børnebørn og travet Aarhus tynd. Dette kunne lade sig gøre, fordi fodstillingen også blev rettet hos Alssund & Rask.

”Jeg kan godt fortælle dig, kommer der noget igen, så vil jeg først prøve akupunktur hos John, det gør overhovedet ikke ondt i forhold til de mange smerter, jeg gik i konstant. Nej, det her er noget af det bedste, jeg har gjort,” slutter Annemarie.


En hånd i klemme

Brian, hvis efternavn er kendt af redaktionen, er fra Sønderborg og fortæller:

"Jeg kom til AlsSund & Rask af en helt anden årsag. Men for 2½ år siden væltede jeg med min beachboogie - mooncar. Det gav 13 brud i højre hånd og fingre. Jeg blev lynhurtigt sendt på operationsbordet og fik sat ståltråd i hånden - sener skulle hentes højt oppe i armen. Nu var jeg nervøs for, hvordan mit liv som højrehåndet ville udarte sig. Jeg var igennem en opslidende genoptrænings-periode med omskoling, da jeg inden ulykken arbejdede i et køkken.

I en konsultation falder talen på Brians højre hånd, som efterhånden er begyndt at være stiv og temmelig umobil. John Ottesen foreslår akupunktur, for at fjerne inflammation, gøre arvævet blødere og generelt højne fingrenes mobilitet. Brian kan ikke bøje fingrene ind mod håndfladen længere. Han er også ved at være træt af, at han dårligt kan få den hånd i lommen. Så han er ikke tvivl, det skal prøves.

"Jeg har været i akupunktur en gang og se lige her," siger Brian og fortsætter: "En gang og nu kan jeg allerede få to fingre bøjet ind mod håndfladen - det er så vildt," smiler Brian og tøver ikke med at fortælle, at dukker andre skavanker op, trods hans unge alder, så er akupunktur et naturligt valg fra hans side.


Tims historie

"40 minutter ændrede mit liv for bestandigt." Sådan siger Tim, som i sin tid kontaktede Alssund & Rask på grund af angstanfald. Tims efternavn er kendt af redaktionen.

Han fortæller om dage, hvor end ikke kaffen blev i koppen, sådan rystede han. Om alle pillerne, der var en fast bestanddel af dagligdagens trummerum. Om de voldelige episoder, der opstod i kølvandet på alt for mange øl i nattelivet. Men det er alt sammen slut nu.

Tim fortæller, at han går til Alssund & Rask på en vens opfordring. Behandler John Ottesen vil gerne se, om han kan hjælpe Tim. Sammen lægger de en slagplan, hvori lys-frekvensbehandling indgår. Efter fire behandlinger tror Tim ikke sine egen øjne – han har det så godt, at han næsten dropper pillerne.

 

Kun i helt sjældne situationer, kan han blive nødt til at tage en pille.

Da Tim kommer til Alssund & Rask har han meget små forventninger, om end nogle overhovedet til, at det vil hjælpe. Men som Tim udtrykker det, så fatter han ikke, hvad der er sket. Efter et liv i piller, og evig angst, er han nu en glad mand, der oveni købet også er stoppet med at ryge. For som Tim siger, at når nu det hele går så godt, så hvorfor ikke også stoppe med at ryge.

Nu kan han tænke på de ting, han beskriver som forfærdelige, uden at føle angst. Uden at gribe til piller eller øl eller vold. 
 ”Mit liv er perfekt, det er utroligt – jeg fatter ikke, hvad der er sket. Alt går bare så godt nu,” siger Tim og slutter: ”Møder jeg nogen, der går og døjer med noget som mig, ja – så siger jeg bare, at de skal kontakte John.”   
 


Daniella smiler igen

En ung pige på kun 17 år, kommer i Alssund & Rask, efter at hun i fire år, stort set har været plaget af kronisk hovedpine. Lægen kunne ikke forklare hendes voldsomme hovedpiner. Henvisningen til neurologerne på sygehuset afklarede heller ikke nogen årsag. Daniella var igennem en smertelig ventetid, hvor hun – som hun selv udtrykker det – var rigtig bange for, om der var noget helt galt med hende.

Fra mund til mund
En arbejdskollega til Daniellas mor har været hos John Ottesen i behandling og er begejstret for hans komplementære tilgang til en egentlig udredning. Daniellas mor er ikke sen til at tage beslutningen, og for kun tre uger siden, så John Ottesen Daniella for første gang til behandling.

Det har ingen tidligere kunnet fortælle 
Hurtigt ser John, at Daniella har et par posturologiske komplikationer i skelettet. Disse afhjælper han straks, og den unge kvinde mærker forbedringen hurtigt. Talen falder på alle de belastende hovedpiner, og den erfarne behandler kaster et blik på hendes underarme. De er lilla-marmorerede, og John spørger, om han må lave et par tests for at afdække, om Daniella er mælkeintolerant. Hvis det er tilfældet, betyder det farvel til mælk og mælkeprodukter. 
Og Daniella er mælke-intolerant, viser samtlige tests entydigt.

Hurra – jeg lever
Efter kun en uge uden mælkeprodukter kan Daniella storsmilende berette om en hverdag, hvor hovedpine i hvert fald ikke er på menuen. Hun har informeret sin efterskole, således at køkkenet også kan lave den kost til hende, der tilgodeser intolerancen. John Ottesens vurdering er, at hun om ca. ½ år vil være i stand til at genoptage sin lyst til mælk, hvis det er det, hun fortsat har lyst til. Men kun i en begrænset mængde. Da vil intolerancen være dalet i kroppen, er hans vurdering. De posturale ubalancer er også noget, egen regulation vil få sat på plads, dog via et par simple værktøjer.

”Du må meget gerne fortælle andre om min dejlige oplevelse,” storsmiler en kæk ung pige, der igen har fået mod på alle dagens gøremål – nu uden hovedpinepiller. 
”For tænk, hvis der er andre, der går og døjer som jeg, så skal de altså bare vide, hvor nemt det er at få styr på det. Jeg har kun været til en behandling, så kunne jeg allerede mærke forandringerne.”

Vilje er også et godt råd
Daniellas mor fortæller, at hun havde forsøgt sig med alle de gængse gode råd til datteren, både mere frisk luft, mere vand og så videre. Hun er tydeligt imponeret af sin datter, som helt holder sig fra alle mælkeprodukter uden at kny. ”Hun er bare så dygtig,” siger en tydeligvis lettet mor.
 


Anders slap af med sine dårlige knæ

Læs hans mail til John her:

Hej. Jeg var hos dig i påsken pga. tilbagevendende problemer med store smerter rundt om højre knæ, og ugen før var der også problemer med venstre knæ.

Du mener så jeg har mælke-allergi - jeg dropper mælkeprodukter - og taber ca. 3 kg den første uge.
I denne uge drak jeg 1/4l mælk tirsdag aften og troede knæet ville brække af onsdag eftermiddag, kunne næsten ikke støtte på det og slet ikke bøje det.
Knæet gør nu mindre og mindre ondt, og jeg har tabt næsten 5 kg - den søde tand er også meget mindre dominerende :-)
På Jysk - det er it så reng enda
Mvh Anders


Renè oplevede en fantastisk forandring

Læs hans mail til John her:

Kære John! Jeg vil blot meddele dig, at jeg er så glad, lykkelig og taknemmelig over, at jeg har deltaget i et forløb hos dig.

Det har taget noget tid at komme frem til, hvad du nævnte ville ske, men jeg er der nu og det bliver hele tiden bedre?
Jeg vågner før vækkeuret ringer, og jeg er frisk og sprudlende og fuld af virketrang og virkelyst, så tusind tak!Jeg mediterer dagligt og jeg er vild med det, og hvad det gør. Jeg kan slet ikke undvære det:-)De Bedste Hilsner, og TAK!
-René